Bert! magazine, Rhoon GolfCenter, voorjaar 2021
51 COLUMN JACQUES GELUK COLUMN JACQUES GELUK GOLF VERBROEDERT EN VERZUSTERT In 1900 staat golf voor het eerst op het programma van de Olympische Zomerspelen, die dat jaar in Parijs worden gehouden. Mannen én vrouwen kunnen individueel deelnemen. Vier jaar later is dat alweer anders. In St Louis zijn alleen mannelijk deelnemers welkom, individueel en in teamverband. Dat is niet oké, maar weten zij veel. ‘Me too’ is nog lang niet bekend in die tijd, het is ‘Just us’, jongens onder elkaar. Daarna is golf – ten onrechte – überhaupt geen Olympische sport meer. In 2009 besluit het Internationaal Olympisch Comité de sport (een beetje laat) weer toe te laten en in 2016 is het – na een afwezigheid van 112 jaar – zover! Mannen en vrouwen doen individueel weer mee. De balans is hersteld. Joost Luiten doet namens Nederland mee in Rio de Janeiro en wordt 27ste. Dit jaar mag Nederland, voor de editie 2020, maximaal twee mannen en twee vrouwen afvaardigen. Ik hoop dat alle golfwedstrijden waarin onze eventuele kandidaten uitkomen rechtstreeks op televisie te zien zijn, via de NPO of Ziggo Sport. Golf is op dit moment immens populair om zelf te spelen. Uitgebreide aandacht op het scherm kan ervoor zorgen dat nog meer mensen willen ervaren hoe het is om in de vrije natuur bezig te zijn met een sport, die voor velen een spel is, maar ook heel competitief kan zijn. Bovendien kan het ervoor zorgen dat spelers die golf tijdens de coronacrisis hebben ontdekt een extra oppepper krijgen en blijven spelen. Ik zie nu al voor me hoe een in het oranje geklede familie op de bank een wedstrijd volgt met een Nederlandse deelnemer, juicht bij elke goede slag en het uitgilt bij een hole- in-one. Kinderen en jongeren willen ‘op golf ’ en ouders komen elke week kijken hoe hun kroost vordert en besluiten zelf ook les te nemen en te spelen. Naar links, naar rechts en recht vooruit. Wat zou dat een mooi toekomstbeeld zijn! Golf is sport en ontspanning tegelijk, het ligt eraan hoe je de baan ingaat. Golf kun je spelen om te winnen, maar ook om je hoofd leeg te maken of op een andere manier zakenpartners te leren kennen. Golf is alles, verbroedert en verzustert. Golf verbindt en dat komt heel dichtbij de Olympische gedachte. Mooi toch dat we dat ook hier op Rhoon GolfCenter zien gebeuren. Met de komst van Boon’s Foodbar aan De Schoof kun je vanaf nu terecht voor een late breakfast, een overheerlijke lunch, een warme maaltijd voor thuis of laat je verrassen met een kant-en-klaar maaltijd van de kok. Van nasi tot rijk gevulde stamppot of ovenschotels; supervers en zonder kant en klare sauzen of poeders. Puur natuur. Puur ambacht. De welkbekende slagerij grenst aan de achterzijde aan de foodbar. Hiermee heeft Willem in een klap zijn werkruim- te achter de winkel verdrievoudigd en dat geeft letterlijk de ruimte om het assortiment uit te breiden en de klanten nog meer in de watten leggen. De Foodbar is een aanvulling op de slagerij voor directe consumptie en afhaal met mediterraanse invloeden en elementen uit de Indonesische keuken. Met een assortiment van de populair- ste klassieke Indonesische gerechten van CuCu kun je bijvoorbeeld je eigen rijsttafel samenstellen. Of kies voor malse vleesgerechten van de Big Green Egg en stel met Boon’s Specials zelf een heerlijke warme maaltijd met een culinaire twist samen. Binnenkort vind je ook Willems favoriete sterrenbonbons en andere elementen van regionale sterrenrestaurants terug in het assorti- ment, waaronder de foie gras van Fred. Boon’s Foodbar; nice to meat you! Willem Boon. Een introductie zou ongepast zijn want dat heeft deze ambachtelijke slager en regionaal bekende fijnproever natuurlijk allang niet meer nodig. Wees eens eerlijk; de Limburgse gehaktballen, door de KNS bekroond met goud mét ster, de ambachtelijke tonijnsalade en de spareribbetjes, als je in Hendrik Ido Ambacht en omstreken woont heb je ze allemaal geproefd. En dat smaakte naar meer. Ook voor Willem zelf. Puur Ambacht SCAN QR CODE OM TE BESTELLEN! WWW.BOONSFOODBAR.NL Met de komst van Boon’s Foodbar aan De Schoof kun je vanaf nu terecht voor een late breakfast, een overheerlijke lunch, een warme maaltijd voor thuis of laat je verrassen met een kant-en-klaar maaltijd van de kok. Van nasi tot rijk gevulde stamppot of ovenschotels; supervers en zonder kant en klare sauzen of poeders. Puur natuur. Puur ambacht. De welkbekende slagerij grenst aan de achterzijde aan de foodbar. Hiermee heeft Willem in een klap zijn werkruim- te achter de winkel verdrievoudigd en dat geeft letterlijk de ruimte om het assortiment uit te breiden en de klanten nog meer in de watten leggen. De Foodbar is een aanvulling op de slagerij voor directe consumptie en afhaal met mediterraanse invloeden en elementen uit de Indonesische keuken. Met een assortiment van de populair- ste klassieke Indonesische gerechten van CuCu kun je bijvoorbeeld je eigen rijsttafel samenstellen. Of kies voor malse vleesgerechten van de Big Green Egg en stel met Boon’s Specials zelf een heerlijke warme maaltijd met een culinaire twist samen. Binnenkort vind je ook Willems favoriete sterrenbonbons en andere elementen van regionale sterrenrestaurants terug in het assorti- ment, waaronder de foie gras van Fred. Boon’s Foodbar; nice to meat you! Willem Boon. Een introductie zou ongepast zijn want dat heeft deze ambachtelijke slager en regionaal bekende fijnproever natuurlijk allang niet meer nodig. Wees eens eerlijk; de Limburgse gehaktballen, door de KNS bekroond met goud mét ster, de ambachtelijke tonijnsalade en de spareribbetjes, als je in Hendrik Ido Ambacht en omstreken woont heb je ze allemaal geproefd. En dat smaakte naar meer. Ook voor Willem zelf. Puur Ambacht SCAN QR CODE OM TE BESTELLEN! WWW.BOONSFOODBAR.NL Met de komst van Boon’s Foodbar aan De Schoof kun je vanaf nu terecht voor een late breakfast, een overheerlijke lunch, een warme maaltijd voor thuis of laat je verrassen met een kant-en-klaar maaltijd van de kok. Van nasi tot rijk gevulde stamppot of ovenschotels; supervers en zonder kant en klare sauzen of poeders. Puur natuur. Puur ambacht. De welkbekende slagerij grenst aan de achterzijde aan de foodbar. Hiermee heeft Willem in een klap zijn werkruim- te achter de winkel verdrievoudigd en dat geeft letterlijk de ruimte om het assortiment uit te breiden en de klanten nog meer in de watten leggen. De Foodbar is een aanvulling op de slagerij voor directe consumptie en afhaal met mediterraanse invloeden en elementen uit de Indonesische keuken. Met een assortiment van de populair- ste klassieke Indonesische gerechten van CuCu kun je bijvoorbeeld je eigen rijsttafel samenstellen. Of kies voor malse vleesgerechten van de Big Green Egg en stel met Boon’s Specials zelf een heerlijke warme maaltijd met een culinaire twist samen. Binnenkort vind je ook Willems favoriete sterrenbonbons en andere elementen van regionale sterrenrestaurants terug in het assorti- me t, waaronder de foie gras van Fred. Boon’s Foodbar; nice to meat you! Will m Boon. Een introductie zou ongepast zijn wa t dat h eft eze ambachtelijke slager en regionaal bekende fijnproever natuurlijk allang iet meer nodig. Wees e ns eerlijk; de Limburgse gehaktballen, door de KNS b kroond met goud mét ster, de ambachtelijke tonijnsalade en de spareribbetjes, ls j in Hendrik Ido Ambacht en omstreken woont heb je ze allemaal geproefd. En dat smaakte naar meer. Ook voor Willem zelf. Puur Ambacht SCAN QR CODE OM TE BESTELLEN! WWW.BOONSFOODBAR.NL
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=